Chantal

/Chantal
Chantal2019-06-04T16:47:29+00:00

Over Chantal

Hallo lieve hondenvrienden, graag stel ik mezelf aan jullie voor. Ik ben Chantal Arends, gelukkig getrouwd en moeder van 2 jongens. Ook stel ik jullie graag voor aan onze twee kanjers Elwood en Jake.

Elwood is als pup bij ons komen wonen. In de afgelopen jaren hebben wij met elkaar leren lezen en schrijven. Hij is mijn kameraad, mijn trots, mijn beschermheer, mijn steun en toeverlaat. Een stoere man met een klein hartje.

Jake is bij ons gezin komen wonen op 2,5 jarige leeftijd. Een echte knuffelrottie. Ze heeft heel veel voeding gehad maar weinig op ;). Wij zitten midden in het kennismakingsproces, het elkaar leren kennen, op elkaar kunnen bouwen en de vertrouwensrelatie aanhalen.

Zo is mijn interesse voor honden en hun lichaamstaal ontstaan.

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik een grote liefde voor honden gehad. Vanuit mijn ouderlijk huis ben ik met Duitse herders en schoothondjes opgegroeid. Eenmaal op mezelf kwam er een Siberische husky Sascha op mijn pad, een hele bijzondere oerhond waar ik heel veel van heb geleerd. Uiteindelijk heeft zij een nestje gehad daaruit zijn husky x Duitse herder gekomen. Daar heb ik toen een pup Pocky van gehouden. Een schat van een hond met duidelijk twee verschillende ras eigenschappen.

Vanuit de hondenschool waar ik met Elwood als pup trainde kwam de vraag of ik wellicht wilde gaan assisteren bij het les geven. Hier werd ik heel enthousiast van en deze vraag kwam op het juiste moment in mijn leven. Daar heb ik ontzettend veel geleerd. In die tijd heb ik ook een deel van de opleiding tot kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie gevolgd. Door de jaren heen verschillende bijscholingen gevolgd om qua kennis up to date te blijven.

Teamwork en opleidingen

In deze jaren heb ik Sanne leren kennen. Wij zijn steeds dichter naar elkaar toe gegroeid en kunnen heel goed op elkaar inspelen en voelen/vullen elkaar goed aan. In 2019 hebben wij de opleiding kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie afgerond.

Daarnaast heb ik de opleiding Hersenwerk voor Honden gevolgd. Ik ben gecertificeerd begeleider Hersenwerk voor honden. Tijdens deze opleiding heb ik erg veel geleerd m.b.t. de honden(lichaams)taal en wat hersenwerk mentaal kan betekenen voor een hond.

De tijd is rijp om verder te ontwikkelen en hier vanuit is Kynoloki ontstaan.

Sanne en ik hebben onze handen ineen geslagen, onze krachten gebundeld en willen als team een scala aan workshops en cursussen opzetten om de samenwerking tussen hond en baasje te versterken.

Chantal & Elwood in het grasChantal (zwanger) & ElwoodJake en Elwood Kynoloki