Puppycursus – individueel

/Puppycursus – individueel
Puppycursus – individueel2019-03-15T12:35:41+01:00

Individuele puppycursus

Hoeveel slaapt een puppy? Hoe vaak moet ik met mijn pup naar buiten? Hoe kan ik mijn pup leren alleen zijn? Dit zijn vragen die ineens naar voren kunnen komen, omdat het bijvoorbeeld jaren geleden is dat u uw laatste pup had, of omdat u nog nooit een pup in huis heeft gehad.

De eerste periode dat u een pup in huis heeft is vaak erg leuk, maar ook intensief. Onze maatschappij bestaat uit heel veel nieuwe prikkels en indrukken voor uw jonge hondje. Iedere hond is uniek en gaat daar op zijn eigen manier mee om. Wij bieden de mogelijkheid om vanuit huis rustig te beginnen met het opbouwen van een vertrouwensband. Wij hebben ervoor gekozen de puppycursus niet alleen in groepsverband aan te bieden, maar ook individueel vanuit uw eigen huis aan te bieden. We hebben twee pakketen samengesteld van een bepaald aantal lessen. Wij gaan werken aan basisprincipes van het opvoeden van een pup en uiteraard wat u belangrijk vind passend bij uw persoonlijke situatie.

Wij bieden twee verschillende opties bij de individuele puppycursus:

KynoPuppy Basis

In 6 lessen van een uur behandelen we de basisprincipes die naar voren komen bij het opvoeden van een pup. De eerste les wordt besproken welke zaken u belangrijk vind om te oefenen met uw hond. Op basis daarvan kan het KynoPuppy Basispakket worden afgestemd op uw wensen. Oefeningen die worden behandeld zijn o.a.:

* Aandacht en rust
* Beheersing
* Lopen aan een slappe lijn
* Hierkomen
* Zit
* Af
* Blijf

Om uw pup niet te lang achter elkaar te belasten, wordt er tussen de oefeningen door extra theoretische achtergrond gegeven over de oefeningen. Ook wordt er gewerkt met verschillende objecten en ondergronden, om op die manier de ontwikkeling van uw pup zo optimaal mogelijk te benutten.

KynoPuppy Extra

Deze individuele cursus bestaat in totaal uit 8 lessen. Naast de 6 lessen zoals in de KynoPuppy Basis, worden 2 extra lessen aangeboden waar we specifieke situaties kunnen opzoeken waar u na de eerste 6 lessen nog behoefte aan heeft. In de lessen van een uur behandelen we de basisprincipes die naar voren komen bij het opvoeden van een pup. Oefeningen die worden behandeld zijn:

* Aandacht en rust
* Beheersing
* Lopen aan een slappe lijn
* Hierkomen
* Zit
* Af
* Blijf

Om uw pup niet te lang achter elkaar te belasten, wordt er tussen de oefeningen door extra theoretische achtergrond gegeven over de oefeningen.

Voorbeelden van wat er tijdens de 2 extra lessen kan worden behandeld zijn:
* Een boswandeling met een volwassen hond, waarbij we lichaamstaal van honden zullen bespreken
* Een groepsles, waarbij we met verschillende pups kijken hoe zij reageren op elkaar en hoe u daar op in kunt spelen