Een goede communicatie tussen jou en jouw hond is zo waardevol.

Over Chantal…

Hallo lieve hondenvrienden, graag stel ik jezelf aan jullie voor: Ik ben Chantal Arends, gelukkig getrouwd en moeder van 2 jongens. De rottweiler heeft mijn hart gestolen, meerdere rottweilers zijn in ons leven gekomen en op dit moment hebben wij een rottweilerdame genaamd Jake die als herplaatser bij ons terecht is gekomen.

In 2016 heb ik Sanne leren kennen, wij zijn steeds dichter naar elkaar toe gegroeid en kunnen heel goed op elkaar inspelen en voelen/vullen elkaar goed aan, we staan ​​​​​​​echt voor ons logo Ying en Yang.

Als team geven wij een scala aan workshops en cursussen om de samenwerking en verbinding tussen hond en mens te versterken. 

Mijn kracht en specialiteiten zijn:

  • overzicht
  • empathie
  • humor
  • en creativiteit 

Ik werk dan ook het liefste in kleine groepen of met individuele sessies, als je leert kijken naar je hond en jezelf dan kunnen er nieuwe inzichten ontstaan ​​in gedragspatronen bij zowel jezelf als bij je hond.

Wil jij je hond beter leren kennen en ontdekken waarom hij doet wat hij doet? Wil jij je relatie diepgaander door op een geheel andere wijze naar het gedrag van je hond te kijken?

Loop je tegen hulpvragen aan de opvoeding en begeleiding van je hond en ben je bereid ook naar jezelf te kijken? 

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op!

www.kynocoachchantal.nl

“De communicatie tussen honden en tussen mens & hond is zo prachtig, ik laat je graag zien wat een hond allemaal probeert te vertellen.”

Mijn eigen hond(en)

Jake is bij ons gezin komen wonen op 2,5 jarige leeftijd. Een echte knuffelrottie. Super lief maar een rottweiler in hart en nieren. Wij hebben geleerd dat we op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen. Elke dag leren we weer meer van elkaar.

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik een grote liefde voor honden gehad. Vanuit mijn ouderlijk huis ben ik met Duitse herders en schoothondjes opgegroeid. Eenmaal op mezelf kwam er een Siberische husky Sascha op mijn pad, een hele bijzondere oerhond waar ik heel veel van heb geleerd. Uiteindelijk heeft zij een nestje gehad daaruit zijn husky x Duitse herder gekomen. Daar heb ik toen een pup Pocky van gehouden. Een schat van een hond met duidelijk twee verschillende ras eigenschappen. Onze eerste rottweiler Elwood is bij ons als pup komen wonen, een beschermheer, een stoere vent met een klein hartje. Het is een prachtig ras, lief, trouw, aanhankelijk, zelfstandig en kan keihard werken. Ze worden vaak niet goed begrepen, maar daar kan ik verandering in brengen!

Mijn opleidingen & cursussen

Naam cursus
jaartal behaald
naam opleider
Begeleider Hersenwerk voor Honden 2016 Hersenwerk voor honden
Gevorderd begeleider Hersenwerk voor Honden 2017 Hersenwerk voor Honden
Kynologisch Instructeur I 2017 Martin Gaus Academie
Module Ras & Gedrag 2017 Martin Gaus Academie
Kynologisch Instructeur II 2018 Martin Gaus Academie
Kynologisch Instructeur III 2018 Martin Gaus Academie
EHBO voor Honden 2019 Martin Gaus Academie
Vechtende honden uit elkaar halen en dan 2020 Tinley Academie
Oefeningen als hulpmiddel 2020 Martin Gaus Academie
De spiegel van je eigen hond 2021 HondenSpiegel
Opleiding: Spiegeltrainer van kop tot staart 2022-2023 HondenSpiegel
Lezingen
Puberteit bij honden 2017 Sam Turner
Pijn herkennen bij honden 2017 Edy Mulie
Ontspanningsmassage voor je hond 2019 Peggy Ham – Alles op Pootjes
Kind – Hond Manifestatie 2019 Cindy van Dorst
De emotionele belevingswereld van honden 2019 Hondenlot
Hondenschool Instructeur Congres 2019 Annorlunda
Samen in Balans 2020 Anniek Winters
De relatie tussen gezondheid & gedrag 2020 Monique Bladder
Help je uitvallende hond m.b.v. BAT 2021 Monique Bladder
Zware jongens en pittige meiden 2021 Wendy Las van Bennekom
De intelligentie van honden 2021 PawFive
Over voeding gesproken 2021 Sabrina van Rossum

Positiviteit

Wij werken met positieve trainingsmethoden, waarbij je jouw hond vertelt wanneer hij het goede doet met beloning, waardoor hij dit gedrag (zeer waarschijnlijk) gaat herhalen. Daarnaast gaan we het gedrag wat wij ongewenst vinden proberen om te buigen naar iets wat wel gewenst is.

Hondenwelzijn

Hondenwelzijn staat bij ons voorop! Wanneer de hond gelukkig is, zijn de mensen dit meestal ook. Wij helpen graag naar een goede balans. Schroom dus ook zeker niet om te vragen als er iets niet zo lekker loopt.

Afgestemd op jou en je hond

De lessen worden afgestemd op jullie behoefte. Geen enkele hond is gelijk, waardoor de zaken die besproken en geoefend worden in de cursus vaak in de basis gelijk, maar in de uitwerking verschillend zijn.

KynoPuppy-gids: 5 handige tips voor u en uw pup.

Een pup in huis: alles is nieuw en spannend, voor zowel jullie als de pup. In deze korte puppygids geven wij alvast 5 tips om de eerste weken goed door te komen en de juiste start te maken!

Volg ons op Instagram via @kynoloki