KynoKids

/KynoKids
KynoKids2020-01-23T12:04:33+01:00

KynoKids

Honden en kinderen, het kan een fantastisch samenspel opleveren. Een gouden combinatie waarbij de liefde voor elkaar een hele sterke betekenis kan hebben.

Om te kunnen bouwen aan een stabiele respectvolle vriendschap zijn omgangsregels en voorzorgsmaatregelen belangrijk om mee te nemen in de opvoeding van zowel kind als hond.

Het is dan ook ontzettend belangrijk om vanaf jongs af aan kinderen te leren hoe ze op een goede en veilige manier met honden om kunnen en moeten gaan.

Hierbij is het noodzakelijk om rekening te houden met het denkvermogen, het karakter en de belevingswereld van het kind. Ook is het zo dat kinderen onder de 12 nog inconsequent kunnen reageren. Wij streven er ook naar om het aantal bijtincidenten te verlagen. Recent onderzoek (Dierbare ontmoetingen) toont aan dat 61% van het aantal bijtincidenten plaats vind tussen eigen hond en kind en dat in 97% van de gevallen ouders aanwezig zijn bij het incident.

Wij willen hier graag op inspelen en bieden met regelmaat de cursus KynoKids aan. Deze cursus bestaat uit 4 lessen waarbij kind en hond met respect voor elkaar om leren gaan met elkaars persoonlijke ruimte. De cursus is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 a 8 jaar met (sociale) honden. Tijdens de lessen zijn de ouder(s)/verzorger(s) aanwezig!

Voor kinderen die jonger zijn dan 7 a 8 jaar organiseren wij in de vakanties met droog weer een KynoKids speelmiddag. Tevens gaan wij in samenwerking met de Pets Place Beilen middagen organiseren waarbij kinderen beter leren omgaan met de hond. Meer info volgt.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan:

  • Aandacht
  • spelen met je hond
  • zoek spelletjes
  • gymmen met je hond
  • eten geven aan je hond
  • beheersing oefeningen