Een goede communicatie tussen jou en jouw hond is zo waardevol.

Over Sanne…

Al van kleins af aan was ik druk bezig met dieren. De boerderij van mijn opa & oma was één van de favoriete plekken om te zijn, omdat ze daar altijd wel iets op 4 pootjes hadden waar ik mee bezig kon zijn. Klimmen met de geitjes, jonge katjes knuffelen en lopen met een schaap aan een hondenlijn waren dingen die ik niet meer snel zal vergeten. Misschien is het wel begonnen met dat schaap, ik weet het niet meer zeker. Honden waren voor mij in ieder geval altijd nummer 1.

Toen onze eerste eigen hond in ons leven kwam ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in het gedrag van honden. Inmiddels ben ik vele kynologische opleidingen verder (zie verderop op deze pagina) en hoop ik ook andere hondenbaasjes te helpen in het krijgen en onderhouden van een stabiele relatie met hun hond.

“De mooiste relatie tussen mens en hond ontstaat wanneer beide partijen elkaar begrijpen. De communicatie van honden kan subtiel zijn, dat een begeleider die taal leert: daar draag ik graag aan bij.”

Mijn eigen hond

Dit is Joep, hij is een labrador x beagle en is geboren op 10-03-2016. Bij een kruising weet je nooit wat je krijgt, wij waren dan ook zeer benieuwd wat er uit een combinatie van een aanhankelijke labrador en een zelfstandig type als een beagle zou komen. Iedere dag leer ik weer van deze vrolijke durfal. Voor niets en niemand bang en is eigenlijk voor alle takken van sport te porren. Met Joep doe ik aan praktijkspeuren, behendigheid, hoopers en hij is uiteraard tester voor alle nieuwe oefeningen die we binnen de hondenschool doen. Ook neem ik hem mee voor het wandelen met pups, omdat hij een meester is in negeren.

In zijn enthousiasme tijdens het trainen vind hij het nog wel eens lastig om geduld te hebben, wat zich uit in die luide misthoorn die de beagle kan laten horen.  Ook is het voor hem soms lastig om in nieuwe situaties rust te nemen, maar ook wij zien dat dit met de leeftijd en ervaring inmiddels al een stuk beter gaat! Hij hoort er voor ons helemaal bij en gaat altijd met ons mee. Voor hem is een vakantie naar zee helemaal het einde, het is een echte zeehond!

Mijn opleidingen & cursussen

Naam cursus
jaartal behaald
naam opleider
Kynologisch Instructeur I 2017 Martin Gaus Academie
Kynologisch Instructeur II 2018 Martin Gaus Academie
Kynologisch Instructeur III 2018 Martin Gaus Academie
Module Ras & Gedrag 2017 Martin Gaus Academie
Hondentaal I 2018 Martin Gaus Academie
EHBO voor Honden 2019 Martin Gaus Academie
Dierenartstraining 2019 Tinley Academie
Vechtende honden uit elkaar halen en dan 2020 Tinley Academie
Oefeningen als hulpmiddel 2020 Martin Gaus Academie
Instructeursopleiding NADAC Hoopers 2020 NADAC Hoopers
Oefeningen als hulpmiddel 2020 Martin Gaus Academie
Module Baby & Hond 2021 Dierbare ontmoetingen
Lezingen
Puberteit bij honden 2017 Sam Turner
Pijn herkennen bij honden 2017 Edy Mulie
Propriocepsis van de pup 2018 Sam Turner
Ontspanningsmassage voor je hond 2019 Peggy Ham – Alles op Pootjes
Kind – Hond Manifestatie 2019 Cindy van Dorst
De emotionele belevingswereld van honden 2019 Hondenlot
Hondenschool Instructeur Congres 2019 Annorlunda
De relatie tussen gezondheid & gedrag 2020 Monique Bladder
Zware jongens en pittige meiden 2021 Molosser Training Center
Informatiedag balans bij honden 2021 EduPet
Angst voor honden 2021 EduPet – Marleen van Baal

Positiviteit

Wij werken met positieve trainingsmethoden, waarbij je jouw hond vertelt wanneer hij het goed doet, waardoor hij dit gedrag gaat herhalen. Ongewenst gedrag gaan we ombuigen of ander gedrag voor aanleren.

Hondenwelzijn

Hondenwelzijn staat bij ons voorop! Wanneer de hond gelukkig is, zijn de mensen dit meestal ook. Wij helpen graag naar een goede balans. 

Afgestemd op jou en je hond

De lessen worden afgestemd op jullie behoefte. Geen enkele hond is gelijk, wat voor jouw en jouw hond werkt zal worden bekeken en uitgelegd.

KynoPuppy-gids: 5 handige tips voor u en uw pup.

Een pup in huis: alles is nieuw en spannend, voor zowel jullie als de pup. In deze korte puppygids geven wij alvast 5 tips om de eerste weken goed door te komen en de juiste start te maken!